Centres educatius

A ExE treballem col·laborativament amb escoles i instituts d’entorns no afavorits amb la finalitat d’eliminar les desigualtats educatives. Com totes les escoles i instituts amb els que treballem, creiem en el potencial de tots els nens i nenes i pensem que, independentment del seu origen socioeconòmic, mereixen la millor educació.

Per donar suport a les escoles i instituts a aconseguir aquest objectiu, el que fem és entendre les seves necessitats d’incorporació de personal docent i presentar-los candidats que s’ajustin a les mateixes. Si després de passar el seu procés de selecció, acaben incorporant-los, dissenyem juntament amb el centre un pla de desenvolupament professional per maximitzar tant el seu encaix com el seu impacte.

Les següents dades i testimonis il·lustren la nostra feina amb escoles.

El 98% dels directors dels centres amb qui col·laborem voldria incorporar a més participants de ExE

El 98% dels centres estan molt satisfets amb l’exercici del participants ExE

El 100% dels centres consideren que els participants d’ExE s’han integrat molt bé al seu centre

“Dels participants d’ExE destacaria tres característiques: el seu entusiasme per aconseguir que l’alumne aprengui; la seva entrega i dedicació; i la seva innovació i creativitat constant per motivar els estudiants. “Cristina S., Directora d’institut”

Cristina S., Directora d’institut

“Els participants d’ExE s’han interessat no només perquè els seus alumnes siguin excel·lents acadèmicament, cada un al seu nivell, sinó per fer-los partícips directes de les seves avenços i responsables de superar-se dia a dia. Han aconseguit ser estimats i apreciats per tots els membres de la comunitat educativa. “Paloma M, Directora pedagògica”

Paloma M., Directora pedagògica

“El millor recurs dels nostres centres són les persones, per tant comptar amb professors que siguin capaços de viure amb alegria les dificultats de l’educació , d’innovar constantment, de formar-se en l’ús i domini de les noves tecnologies i aplicar-les a l’aula, de dominar els idiomes …, en definitiva comptar amb professors capaços de somiar i ensenyar alhora, és un luxe difícil d’esquivar.”  

Ángel S., Director de centre educatiu

Organitzacions

A ExE creiem en la necessitat de la col·laboració amb diferents agents per multiplicar el nostre impacte col·lectiu en la causa de l’equitat educativa. Totes les nostres col·laboracions:

Universitats

Per realitzar xerrades sobre educació, difondre el Programa ExE i/o col·laborar en la formació de futurs docents, treballem amb les següents Universitats:

Bildschirmfoto 2016-01-27 um 16.17.27 1

EHU

uned

upc

deusto

pompeu fabra (1)

unir

Entitats no lucratives

Per treballar en programes conjunts en benefici d’alumnes d’entorns no afavorits, o bé per recolzar-nos en el desenvolupament de les nostres competències i poder tenir així més impacte, col·laborem amb les següents entitats no lucratives:

logo ADANA

bizkaiatalent

Bildschirmfoto 2016-01-27 um 16.19.26

Fundación Botín

fundacio exit

novia salcedo

fundacion

Bildschirmfoto 2016-01-28 um 09.30.26

fundación telefónica

universidad de padres

teamlabs

Empreses

Per sensibilitzar i implicar als seus treballadors i / o perquè ens ajudin a desenvolupar les nostres competències i poder tenir més impacte, col·laborem amb les següents empreses:

Deloitte

DHL

OHL

Uría

Projectes en xarxa

SOCIAL CHALLENGE

El Social Challenge és una competició de casos i reptes socials en què els/les universitaris/es viuran una experiència única d’aprenentatge pràctic.

 

Aquesta no és una competició de casos corrent … El Fundraising Challenge és la primera de les tres fases de la competició i tots els diners recaptats aniran íntegrament destinat a l’Escola d’Estiu de la Fundació Empieza Por Educar, que al juliol de 2017 donarà formació a més de 450 nens i nenes d’entorns desfavorits amb l’objectiu de recuperar les assignatures pendents al setembre i poder així continuar a l’escola.

Aquesta iniciativa es desenvolupa gràcies al suport de Deloitte que, igual que nosaltres, des de la Fundació Empieza Por Educar, estem convençuts que els millors professionals del futur seran aquells que, a més de saber emprar els seus talents, també estiguin compromesos socialment.

Les inscripcions estaran obertes fins el 9 d’abril -> www.socialchallenge.es

Bridge2Work

Ship2B és una fundació que té per objectiu accelerar projectes empresarials d’alt impacte social.

Empieza Por Educar col·labora com a partner estratègic amb Bridge2Work, un dels Labs que proposa Ship2B com a plataforma d’inversió i acceleració per startups que impulsin la inserció laboral de joves i que vulguin anar més enllà de la rendibilitat econòmica, perseguint impactar positivament en la nostra societat.

Els diferents partners de Bridge2Work ens hem unit amb l’objectiu de seleccionar els millors projectes del sector i oferir-los acompanyament i inversió.

Presenta aquí la teva startup

NEWTT

Al País Basc el nostre objectiu és testejar un nou model per millorar l’atracció, selecció, inducció i formació dels futurs docents.

El projecte NEWTT també es duu terme en quatre altres països europeus: Àustria, Letònia, Romania i Bulgària i preveu una avaluació externa que realitzarà un equip expert de la Universitat de Duisburg-Essen a Alemanya. Això permetrà identificar reptes similars als que els diferents països s’enfronten en relació a la formació inicial per a la docència i aprendre d’altres enfocaments i models innovadors.

Des d’ExE al País Basc volem atreure activament i seleccionar a 20 participants, a través d’un model de selecció basat en competències, per participar en un Programa d’Inducció al professorat.

El Programa ExE, en col·laboració amb la Universidad del País Vasco i la Universidad de Deusto, complementarà el Màster de Formació del Professorat oficial amb una residència de dos anys i una formació addicional. Els participants rebran aquesta formació inicial amb un fort component pràctic (Institut d’Estiu) abans de començar el Màster i faran les seves pràctiques en 10 escoles públiques seleccionades pel Departament d’Educació.

Els estudiants disposaran dels tutors de la universitat i d’ Empieza Por Educar, que observaran, avaluaran i donaran suport als participants als llarg dels 2 anys.

Entre Profes

Entre Profes és un projecte desenvolupat per la Fundació Empieza por Educar i la Fundació Telefónica, una de les organitzacions que més inverteix en educació a Espanya.

Entre Profes començarà a finals de gener del 2017 i durarà fins al juny del mateix any. Amb una càrrega de treball d’unes 3 hores per setmana, els docents que formin part d’Entre Profes aprendran i practicaran eines útils per a la classe en cadascun dels quatre mòduls que formen el curs: gestió de l’aula, motivació dels alumnes, planificació de classes i verificació de la comprensió. Els participants al curs estaran organitzats en grups d’aprenentatge amb els que podran compartir inquietuds.

ft_entre_profes_v2_c

Aquesta formació gratuïta es farà de manera online a través de vídeos i lectures durant dues setmanes i continuarà amb una setmana en la qual cada docent practicarà les estratègies apreses a la seva classe i es gravarà mentre ho fa. L’última setmana de cada mòdul serà per rebre feedback de dos docents del mateix grup d’aprenentatge, donar feedback a dos companys més i reflexionar sobre el propi progrés.

També hi haurà esdeveniments presencials en els quals s’oferirà més contingut, tallers de formació i la oportunitat de conèixer en persona als companys de curs.

Les inscripcions ja estan obertes a tots els professors del país de primària, ESO, batxillerat i Formació Professional independentment del curs, matèria o centre. Les inscripcions van començar el 21 de novembre de 2016 i tancaran a mitjans de gener de 2017. Les places s’aniran tancant mentre es vagin seleccionant els participants, per tant es recomana no esperar a inscriure’s fins a l’últim moment.

Ofertes laborals i voluntariat

Vacants: No disposem de vacants actualment

A més a més, pots compartir amb nosaltres el teu currículum i et contactarem si sorgeix alguna posició que encaixi amb el teu perfil.

Comparteix el teu CV amb ExE

Si vols ser participant del Programa de formació i suport ExE, informa’t aquí.

Programa ExE

Si t’agradaria col·laborar amb el programa ExE com a voluntari, no dubtis a contactar-nos.

Contacta'ns