¿ExE és un voluntariat que exerceixo gratuïtament?

No, no és això. El Programa ExE és un programa de formació i suport que inclou una assignació econòmica mensual durant dos anys per a aquells participants que no posseeixin el Màster de Formació del Professorat. I per a aquells que sí que ho tinguin o aquells que siguin titulats en Educació Primària, activem el procés perquè directament hi hagi un contracte laboral amb els centres educatius amb els quals col·laborem.

 

¿El Programa ExE és una feina?

No és la seva principal comesa. Certament, el programa té una clara vocació de servei cap als centres educatius que col·laboren amb nosaltres i, per descomptat, cap a l’alumnat, que ha de ser (i és) el principal beneficiat del programa. Però no perdis de vista que el Programa ExE es sustenta sobre una gran càrrega formativa i d’experiències que posa el focus en què et desenvolupis professionalment com un docent efectiu i, a llarg termini, com un agent de canvi per al sistema. Resumint, si “només” busques una feina, potser tinguis altres opcions per explorar.

 

Podria compaginar el Programa ExE amb un altre treball?

No, no és possible. Això és a temps complet. Tingues en compte que passes tota la jornada lectiva en el centre educatiu i, a més, has de rebre (i participar de) tota la formació i tutorització que proveeix programa. El Programa ExE seria la teva nova i completa dedicació.

 

Si no tinc encara el Màster de Formació de Professorat, com accediria als centres educatius?

Mitjançant un conveni habilitant que establim amb la Conselleria d’Educació de la comunitat autònoma en què facis el programa i amb universitats on es porta a terme el Màster de Formació del Professorat.

 

El Programa ExE ¿treballa amb centres públics o concertats?

Tenim llarg recorregut col·laborant amb centres concertats d’entorns desfavorits i, mitjançant conveni, col·laborem també amb centres públics.

 

¿Quines assignatures s’impartiria?

Dependrà sempre de la titulació o grau universitari que posseeixis i de les necessitats concretes del centre educatiu que et correspongui. En qualsevol cas, han d’estar alineades amb els teus competències.

 

Hauria de pagar per la formació rebuda?

Els participants no paguen res per cap tipus de formació rebuda al llarg de l’institut d’estiu ni durant la resta dels dos anys de programa.

 

Podria fer el programa només un any, en lloc de dos?

No, en cap cas. La formació del programa (els tallers, les jornades de reflexió, etc.) està estructurada al llarg de dos anys amb objectius d’aprenentatge molt concrets. S’entén que són necessaris dos anys per experimentar el creixement personal i professional buscat.

 

Parleu molt dels alumni de ExE. Qui són?

Són aquells participants que ja han realitzat complet el Programa ExE, és a dir, han superat els dos anys de programa. D’ells esperem que en col·laboració amb altres agents i des de diferents àmbits de l’ecosistema educatiu, promoguin un canvi de sistema que garanteixi l’equitat.

 

He de tenir el títol oficial d’anglès per registrar en el procés?

Pots registrar sense tenir ara mateix un títol acreditat de B2 (o C1 per als titulats en Magisteri) i anar avançant en el procés de selecció sense que això sigui un impediment. Però sí que és imprescindible que, a 30 de juny, puguis certificar oficialment aquest nivell. O no podries participar al programa en el cas que la teva candidatura fos seleccionada.

 

He de tenir experiència com a professor per participar?

No, no és necessari. A més, acceptem candidatures de recent graduats / llicenciats, de manera que tampoc cal tenir experiència laboral en altres sectors.

 

Existeix algun límit d’edat per participar en el programa?

No, no hi ha rang d’edat ni cap criteri que limiti la participació en el programa per aquesta raó.

 

Com puc saber si compleixo amb el perfil que busqueu per al Programa ExE?

El perfil que busquem és molt variat, no hi ha una combinació de requisits acadèmics o professionals concrets. Busquem candidats que creguin en el projecte, que vulguin tenir un impacte en educació a curt i llarg termini i que estiguin disposats a treballar amb passió durant dos anys. A més, que entenguin i creguin en els nostres valors.

 

Puc fer el programa en qualsevol comunitat autònoma?

Actualment oferim el nostre programa a Madrid, Catalunya i País Basc. Ho has de fer presencialment a qualsevol d’aquestes tres regions, la que tu vulguis, però tingues en compte que en el cas del País Basc i Catalunya has d’acreditar un nivell B2 d’euskera i un C1 de català.

 

Llavors, si no visc a alguna d’aquestes comunitats, he de traslladar la meva residència a alguna d’elles?

Sí, necessàriament.

 

Tinc problemes tècnics amb la sol·licitud online, què he de fer?

Els problemes poden ser derivats d’un camp incomplet o emplenat de forma incorrecta, com per exemple:

  • Algun dels camps obligatoris està buit.
  • Els assajos o camps de text tenen més caràcters dels permesos. Es pot solucionar copiant el text en un processador de text (MS Word, OpenOffice, etc.) i comprovant el nombre de caràcters del text.
  • L’adreça de correu no conté el símbol “@”.
  • La sol·licitud no conté arxiu adjunt.

En cas que no es tracti de cap de les situacions anteriors i que l’error persisteixi, si us plau, envia’ns un e-mail a candidatos@programaexe.org

 

Sou d’algun partit polític o organització religiosa?

Som una organització no lucrativa independent. No depenem de cap partit polític ni entitat religiosa. A ExE respectem totes les creences i postures ideològiques.

Registra’t ara al Programa ExE:

Registra't ja

Política de cookies | Avís legal | Política de privacitat i protecció de dades